Beogradski Irski Festival, čije će se peto izdanje održati od 6. do 22. marta, raspisao je foto konkurs na dve teme: „Beograd koji nestaje” (Ghost-Belgrade) i „Svetlo” (Illumination), a pobednike očekuju vredne nagrade.

Beogradski Irski Festival foto takmičenje organizuje u saradnji sa kompanijama Comtrade, Refoto i Nikon.

Prva tema foto konkursa „Beograd koji nestaje” predstavlja sve ono što, zahvaljujući razvoju grada, polako nestaje ili postoji još samo u tragovima.

Rok za prijem fotografija i kratkih video radova (do 5 minuta dužine) otvoren je do 3. marta. Radovi koji stignu posle naznačenog roka neće biti prikazani žiriju. Pobednici će biti proglašeni 11. marta, na izložbi fotografija u Kulturnom centru REX u 15h. Glavna nagrada u ovoj kategoriji: GoPro Hero Session kamera.

Druga tema foto konkursa je „Svetlo” (Illumination) i trajaće od 16. marta (sumrak) do 18. marta (zora). Ova kategorija je vezana za sve građevine koje će biti osvetljene zelenom bojom tokom proslave Dana svetog Patrika: Most na Adi, Palata Albanija, hotel Moskva, Glavna pošta, Kanadska ambasada, hotel Park. Mapu objekata možete pronaći u našoj brošuri. Ukoliko bude još objekata dodato na listu osvetljenih, informacije ćemo objaviti putem Facebook stranice. Od učesnika tražimo fotografije sa ličnim pečatom kao i kreativne prikaze tog „zelenog” trenutka.

Rok za slanje radova iz ove kategorije je 20. mart. Radovi koji stignu posle naznačenog roka neće biti prikazani žiriju. Pobednici ove kategorije će biti proglašeni na zatvaranju festivala 22. marta. Glavna nagrada u ovoj kategoriji: GoPro Hero Session kamera.

Facebook pobednik (odabir publike) dobija jedno romantično noćenje za dvoje u Smokvici (Molerova ulica, Beograd). Napomena: datum se bira u zavisnosti od slobodnog termina.

Radovi se šalju na adresu info@irishfest.rs, a pristigle fotografije biće objavljene na našoj Facebook stranici i biće omogućeno glasanje za najbolje.
Više o konkursu na designed.rs

www.irishfest.rs
Facebook