Predstavnici škole Željko Lončar i Slobodan Peruničić su, u okviru međunarodnog projekta Art Neighboryouth, učestvovali u radnoj sesiji koja se održala u Krdžaliju, Bugarska od 31. maja do 02. juna 2017. godine.

Pored članova VŠLPU sastanku u Krdžaliju su prisustvovali i predstavnici Univerziteta Limburg-Luwen iz Belgije, Evropske konfederacije klubova mladih (Brisel) i organizacije mladih KRUG iz Bugarske.

Kooridinator projekta, Tobias Frensen, sa univerzizeta Limburg-Luwen je izrazio veliko zadovoljstvo do sada postignutim, istovremeno istakavši da ova ideja ima odlične mogućnosti za dalji razvoj. Stoga je predložio da se na jesen aplicira u Erasmus + fondaciji sa novim dvogodišnjim projektom, Art Neighboryouth 2. Takođe je iznesena inicijativa da se naše organizacije mnogo više povežu u ovom novom zadatku, kako kroz zajednički rad na jednom projektu, zajedničke mehanizme kontrole tog rada, tako i kroz druge oblike povezivanja poput zajedničkih studija. Za novi projekat će se aplicirati krajem septembra.

Predsednik Evropske konfederacije mladih iz Brisela, Rares Craiut, je takođe vrlo pohvalno govorio o dosadašnjoj saradnji i izrazio spremnost da za budući projekat aplicira i u fondaciji Council of Europe.

Što se našeg učešća u Art Neighboryouthu 1 tiče, tj. potprojekata Bricolage 1 i Bricolage 2, oni su ocenjeni kao izuzetni. Štaviše, našoj školi je učinjena velika čast time što nam je poverena izrada zajedničke publikacije.

Završna konferencija Art Neighboryouth će se održati 28.09.2017. u Briselu.