Dana 28.09.2017. u prostorijama univerziteta Limburg Luven u Hasseltu, održana je završna konferencija dvogodišnjeg međunarodnog projekta ArtNeighboryouth.

Našu školu su na konferenciji predstavljali Željko Lončar i Slobodan Peruničić.

U prepodnevnim časovima održane su tri radionice u kojima je razmotren umetički fokus projekta, kao i uloga mladih i prostora u projektu.

U poslepodnevnim časovima održana su četiri okrugla stola na kojima su predstavnici zemalja učesnica, Belgije, Srbije, Slovenije i Bugarske, predstavili posetiocima konferencije svoje radove u okviru projekta.

Završni deo konferencije je bio posvećen osvrtu na proces projekta i rezultat – zajadničku publikaciju, koju je dizajnirao profesor VŠLPU Željko Lončar. Predstavljena je i mapa projekta, koja je zamišljena kao polazna osnova i orjentir u budućim projektima.

Dana 29.09.2017. predstavnici VŠLPU su održali sastanak sa profesorima univerziteta Limburg na kome su razmotreni budući pravci saradnje naše dve institucije kroz zajedničke projekte i mobilnost profesora i studenata. Profesor univerziteta Limburg Tobias Frensen, koordinator projekta ArtNeighboryouth, će već od ovog semestra implementirati zajedničku publikaciju u svoj kurikulum nastave.