Uoči Uskršnjih praznika, na Odseku za umetnost i dizajn, na poziv DHK, imali smo čast i zadovoljstvo da ugostimo drage kolege Slobodana Ivetića i Miljena Kljakovića Kreku na zajedničkom času sa studentima i projekciji dokumentarnog filma Kreka: Lovac na snove u ponedeljak 10. aprila!

U prvom delu časa, studenti i profesori imali su priliku da zajedno sa autorom, režiserom i snimateljem, diplomcem Filmske akademije La Fēmis i konzervatorijuma za film Pariz-Sorbona, Slobodanom Ivetićem, pogledaju dugometražni dokumentarac Kreka-Lovac na snove (2022), ,,veliku i uzbudljivu priču o majstoru scenografije, slikaru i arhitekti građevinskih čarolija u kojima su snimane scene svetski poznatih filmova. Gledajući ovaj film imate osećaj da je Krekin neverovatni umetnički dar i rad uzbudljiv kao da je reč o naučnoj fantastici!“ (Dušan Kovačević).

Film govori o Krekinoj domaćoj i međunarodnoj karijeri uz svedočenje direktora fotografije, dvostrukog Oskarovca Vitorija Storara, režisera Ridlija Skota, Brajana Helgelanda, Mađida Mađidija, Gorana Markovića, Ademira Kenovića, glumca Džonija Depa, i drugih. Nakon filma usledio je razgovor.

Ovo prijatno druženje i lep i sadržajan razgovor sa studentima i profesorima protekli su u znaku magije filma, kamere, svetla, filmske scenografije i njenih mogućnosti u doba zahuktalih pokretnih slika.