Izložba Sve najbolje od VŠLPU je otvorena 18. aprila u Srećnoj galeriji SKC-a i predstavlja izbor najboljih radova studenata Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u školskoj 2018/2019 godini.

U pitanju je presek produkcije studijskih programa VŠLPU (Grafički dizajn, Dizajn enterijera i Mediji slike) u svim medijima – od klasičnih (crteži, slike, skulpture, grafike, ilustracije, fotografije), preko nastavno specifičnih (pismo, tipografija, plakat, ambalaža, grafički dizajn, dizajn enterijera, scenografija i rekviziti za scenu, stop-motion animacija) do savremene digitalne produkcije audiovizuelnih sadržaja (digitalna slika, digitalni video, motion graphic animacija, interfejs i web dizajn, 3D renderi prostora, audiovizuelne kompozicije itd).

Ova izložba se organizuje kao deo praktične nastave studenata i održava u javnom prostoru, izvan zaštićenih okvira škole, što predstavlja i završni čin osamostaljivanja ali i promovisanja novih kolega koji se na taj način uvode na dizajnersku i umetničku scenu.

Izbor radova, organizaciju i postavku izložbe uradila je stručna komisija u sastavu: profesor Dr. um Miodrag Krkobabić – komesar izložbe, profesor Biljana Sovilj i predavač Željko Lončar. Priprema za štampu i dizajn publikacije je rad predavača Mr Bojane Bojović Milošević. Motiv na plakatu je delo studentkinje studijskog programa Mediji slike, Mine Parezanović.

Izložba je otvorena do 18. maja 2019.