Obaveštavamo da je organizacija Mikser, u partnerstvu sa proizvođačem nameštaja NUNC iz Hrvatske, pokrenula specijalno izdanje regionalnog konkursa Mladi balkanski dizajneri: „Ovde i sada – Hibridna rešenja za savremeni život, rad, razmenu i igru“, otvarajući jedinstvenu priliku za mlade regionalne dizajnere do 40 godina starosti da svoje inovativne ideje pretoče u realne NUNC proizvode i predstave ih svetskoj publici na Međunarodnom sajmu nameštaja u Milanu 2024. godine.

Članovi žirija među kojima su i renomirane svetske kustoskinje Marva Grifin i Henriette Waal, odabraće najinspirativnije radove koji će učestvovati u izložbi YBD za NUNC na Šumarskom fakultetu tokom Beogradskog međunarodnog sajma nameštaja, gde će Nunc-ov tim za razvoj proizvoda izabrati ideje koje će zajedno sa autorima razviti do proizvoda i potom predstaviti svetskoj publici na prestižnom Međunarodnom sajmu nameštaja u Milanu.

Poziv je otvoren do 27.9.2023. godine. Detalje o konkursu i formular za prijave možete naći na ovom linku: https://ybd.mikser.rs/call/

Sa zadovoljstvom obaveštavamo da je Odsek za umetnost i dizajn, Beogradske akademije za poslovne i umetničke strukovne studije, partner konkursa YBD. 

Zainteresovani studenti SP Dizajn enterijera i Grafički dizajn, kao i studenti Modula Prostorni dizajn i Brend dizajn, u okviru Master programa Dizajn, mogu da se obrate Jugoslavi Kljakić Donić, predavaču u polju umetnosti, na sledeći mail jugoslava.kljakic@vslpu.edu.rs