Avalski toranj, simbol Beograda, jedinstven u pogledu svoje arhitekture, predstavlja jednu od pet glavnih turističkih atrakcija Beograda. Na vidikovcu tornja, visokom 204 metara, pruža se jedinstveni pogled, zbog kojeg ga godišnje poseti više stotina hiljada turista i posetilaca. Avalski toranj jedan je od najviših u Evropi i najznačajniji je telekomunikacioni objekat u regionu.

2020. godine Avalski toranj proslavlja svoj jubilarni 10. rođendan! Ovom prilikom vas pozivamo da budete deo naše proslave i da učestvujete u nagradnom konkursu:

Ukoliko pohađaš školu ili fakultet na kome se izučava predmet grafički dizajn, kreiraj originalno grafičko rešenje za plakat na temu: „Avalski toranj, simbol Beograda“

Pošalji nam svoj rad na email adresu avalskitoranj.konkurs@gmail.com, i osvoji neku od vrednih nagrada za prvo, drugo ili treće mesto.

Konkurs je otvoren do 15. marta 2020. godine.

Za više informacija o konkursu posetite: Facebook ili Instagram stranicu Avalski toranj.

 

 USLOVI UČEŠĆA

Ko može da se prijavi na konkurs?

Pravo učešća imaju svi redovni učenici srednjih škola i studenti fakulteta, školske 2019/2020 godine koji pohađaju ili su pohađali predmet grafički dizajn.

 

Koja je tema?

Učenici i studenti treba da kreiraju originalno grafičko rešenje za plakat, bez ograničenja u motivima, na temu „Avalski toranj, simbol Beograda“, uz prikaz tornja. Plakat treba da bude dimenzija 80x60cm.

 

Do kada traje konkurs?

Konkurs traje od 1. decembra 2019. godine do 15. marta 2020.

 

Koje su nagrade?

Za tri najbolja rada dodeljujemo nagrade koje će pomoći autoru rada u daljem usavršavanju u oblasti grafičkog dizajna, u protivvrednosti od 500, 300 ili 200 eura, za osvojeno prvo, drugo i treće mesto. Dobitnici će dobiti i sertifikat o osvajanju nagrade na konkursu.

 

Kako da se prijavim?

Prijava za konkurs se šalje elektronski, na e-mail adresu: avalskitoranj.konkurs@gmail.com. Potrebno je da autor rada pošalje sledeća dokumenta:

  1. Idejno rešenje plakata dimenzija 80x60cm. Rad poslati u elektronskoj formi (PDF format)

 

  1. Skenirano uverenje o pohađanju srednje škole za 2019/2020 godinu, ili skenirano uverenje o pohađanju fakulteta za 2019/2020
  2. Uredno i potpuno popunjenu, potpisanu i skeniranu Saglasnost za učešće na Konkursu, kojom se prihvataju uslovi i pravila učešća na Konkursu i daju svi neohodni podaci, tačno i

Cilj konkursa je da aktiviramo učenike srednjih škola i studente fakulteta koje zanima oblast grafičkog dizajna, da ih podstaknemo da budu kreativni, maštoviti i da nam pokažu na koji način oni vide Avalski toranj.

 

Pobednike bira naš stručni žiri: predstavnik JP Emisiona tehnika i veze, direktor Avalskog tornja i profesori sa fakulteta likovnih i primenjenih umetnosti. Dodatni glas pri odabiru imaće i onaj rad koji sakupi najveći broj lajkova na fotografiji rada, koja će biti postavljena na Facebook i Instagram stranicama Avalskog tornja.

 

Kriterijumi za izbor tri najuspešnija rada su originalnost, inovativnost, mera ispunjenja postavljenog cilja.

 

Autori najboljih radova biće proglašeni javno, putem web stranice Avalskog tornja, Facebook i Instagram stranice Avalski toranj i na proslavi 10. rođendana Avalskog tornja, koji će biti održan u aprilu 2020. godine.

 

Organizator konkursa je JP Emisiona tehnika i veze i Avalski toranj.