Kao predstavnik festivala želim da obavestim vašu Instituciju o Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu. Naime, bilo bi nam od velikog značaja ako biste, isticanjem poziva za učešće na vašem veb sajtu/društvenim mrežama ili na neki drugi način, pomogli da informišemo javnost, a naročito mlade o ovom događaju. Zvanično saopštenje i poziv za učešće se nalaze u sklopu ovog mejla.

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Student Week in Belgrade – ISWiB) je internacionalni festival koji se održava u Beogradu od 18. do 26. jula 2022. godine i koji već dugi niz godina okuplja studente iz preko 50 država širom sveta. Ideja festivala je da se mladi u multikulturalnom okruženju bave najvećim problemima današnjeg društva i da putem radionica koje se koriste raznim metodama pruže svoj doprinos rešavanju tih problema. Ove godine slavimo 15. godinu postojanja i ovogodišnja tema je Održivi razvoj pod sloganom „#NegujmoBudućnost“ studenti će moći da učestvuju u 10 zanimljivih radionica kao što su: mjuzikl, rešavanje studije slučaja, marketing i mediji i druge. Osim edukativnog programa, mladima se pruža mogućnost upoznavanja Beograda i razmena mišljenja sa svojim vršnjacima u ambijentu oslobođenom od predrasuda, rasizma, ksenofobije, homofobije, nasilja i govora mržnje. Učesnici će upoznati i stručnjake različitih profesija i biće podsticani na društveni aktivizam u sopstvenoj lokalnoj zajednici. Nadamo se da ćete prepoznati značaj naše manifestacije i biti spremni da doprinesete našem stvaranju, i širenju multikulturalnog dijaloga i na našim prostorima.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da ne oklevate da nas kontaktirate. Za više informacija, možete posetiti sajt https://iswib.org/.