Visoka škola likovnih i primenjenih umetnosti je ove godine pozvana da se uključi u akciju Apatinske pivare „Reciklirajte i VI“.

Nakit raznog oblika, šah izrađen od lima, pisaljka za kaligrafiju, svećnjaci i saksije, lusteri i lampe, kao i originalna umetnička dela, samo su neki od predmeta koje su studenti VŠLPU izradili za potrebe ovog projekta, a koji su predstavljeni 22.05.2019. na Bazaru reciklaže u galeriji „X Vitamin“.

Bazar reciklaže je plod saradnje Apatinske pivare sa Fakultetom primenjenih umetnosti i Visokom školom likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija i na nesvakidašnji način pokazuje da je moguće kreirati upotrebne i umetničke predmete od recikliranog materijala poput PET boca i limenki. Ceo Bazar imao je prodajni karakter, a novac od prodaje ovih dela biće doniran ovim obrazovnim ustanovama.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo da ove godine naša škola po prvi put učestvuje u projektu „Reciklirajte i Vi“. Pored poruke o važnosti recikliranja koju smo poslali kroz ovaj događaj, naši studenti dobili su jedinstvenu priliku da steknu jedno specifično iskustvo, kao i da izlože svoja, za neke od njih prva dela, izjavila je Irena Kelečević, vođa projekta ispred VŠLPU.