Katedra za fotografiju Akademije umetnosti u Novom sadu, po deveti put, raspisala je konkurs za studente fotografije širom sveta u okviru Svetskog bijenala studentske fotografije. Konkurs je otvoren za sve studente koji na svojim visokoškolskim institucijama imaju predmet Fotografija u okviru kurikuluma. Rok za predaju radova je do 27. oktobra 2023. godine.

Međunarodni žiri nominovaće najbolje radove za tri nagrade i pohvale koji će biti prezentovani u galeriji Akademije umetnosti zajedno s ostalim odabranim radovima. Izložba se otvara 20. decembra 2023. godine kada će biti i dodeljene nagrade.

Detalje o uslovima konkursa možete pročitati na sajtu: https://studentbiennialns.com/photography/, a svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti putem linka: https://studentbiennialns.com/photography/participant-registration/

U okviru Svetskog bijenala studentske fotografije ugostićemo studente i profesore sa Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.
U okviru gostovanja redovni profesor Ivan Hrkaš održaće radionicu, a studenti će predstaviti svoje radove i pokrenuti zajednički projekat sa studentima fotografije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.