Bricolage Lab Experimental Design Camp će se održati u Beogradu, od 28. septembra do 23. oktobra 2015. godine.

Projekat Bricolage Lab, kao svojevrsni kolaž predavanja, diskusija, radova u javnom prostoru, vežbi i radionica ima za cilj da, kroz interdisciplinarni pristup, istraži kreativne mogućnosti u sudaru sa društvenim, ekonomskim i ekološkim ograničenjima, tj. da otkrije nove mogućnosti upotrebe resursa.

Ovaj intenzivni, jednomesečni eksperimentalni dizajn kamp, okupiće mrežu ljudi radi buduće saradnje na projektima i aktivnostima, koji objedinjuju interesovanja za materijale, ručni rad, zajednicu, ekologiju, dizajn i inteligentnu upotrebu resursa.

Visoka škola likovnih i primenjenih umetnosti – VŠLPU je odlučila da se aktivno uključi u projekat Bricolage Lab Experimental Design Camp.

Profesori VŠLPU će učestvovati u projektu kroz predavanja i radionice, dok će sadašnji i svršeni studenti VŠLPU učestvovati u seminaru.

Bricolage učionice će se uglavnom održavati na području Savamale, uključujući prostore Nove Iskre, KM8, PRAKSA Makerspace-a, Kulturforuma, ali i u prostorijama VŠLPU na Severnom bulevaru. Ovaj koncept takođe podrazumeva situacioni, kontekstualni terenski rad i radionice u urbanom društvenom okruženju.

Pored programa za prijavljene učesnike održavaće se i otvorena predavanja u Novoj iskri.

Dizajneri, umetnici, aktivisti i mislioci se mogu prijaviti za učešće na seminaru tako što će svoj CV i motivaciono pismo poslati na   bricolagelab15@gmail.com

Bricolage Lab će raditi svakog radnog dana od 9 do 16 časova sa pauzom za ručak. Svaki dan će biti podeljen na dva dela:

Hrana za um: Predavanja, prezentacije, filmovi, diskusije, odgovori, debate i razgovori.
Hrana za telo: Radionice, tutorijali, vežbe, terenski rad i projekti.

Programom je predviđeno istraživanje širih istorijskih, društvenih i internacionalnih perspektiva, pa ćemo s tim ciljem ugostiti predavače i mentore različitih profila iz Italije, Brazila, Velike Britanije, Bugarske i Švedske.

 

Ovaj projekat je iniciran od strane Urban Incubatora u saradnji sa VŠLPU i Novom Iskrom, a podržali su ga i Italijanski kulturni centar, Impact Hub i Creative Mornings